تزریق چربی به صورت: عوارض تزریق چربی و ماندگاری آن چقدر است؟

تزریق چربی صورت که گاهی به آن پیوند چربی صورت هم می‌گویند، یکی از عمل‌های زیبایی است که برای حجم‌دهی و فرم‌دهی به صورت انجام می‌شود. عوارض تزریق چربی صورت یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کسانی است که دنبال انجام این عمل زیبایی هستند. اگر در مورد این عمل و عوارض آن سوال دارید، در ادامه همراه ما باشید. به مهم‌ترین سوال‌های شما در مورد عوارض تزریق چربی صورت جواب می‌دهیم.

عمل تزریق چربی صورت چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است با این عمل و نحوه‌ی انجام آن و بعد عوارض تزریق چربی به صورت، بیشتر آشنا شوید.

عمل تزریق چربی صورت یا پیوند چربی صورت، عملی است که در طی آن لیپوساکشن برای برداشت چربی روی قسمت‌های دیگری از بدن که بافت چربی دارد انجام می‌شود و چربی برداشت شده بعد از پردازش با سرنگ‌های کوچک به مناطقی از صورت که نیاز به افزایش حجم دارند، تزریق می‌شود.

برخی از نواحی صورت مثل گونه‌ها، پارانازال (اطراف سوراخ‌های بینی)، پیشانی، لب‌ها، زیر چشم و… به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و چربی طبیعی خود را از دست می‌دهند که باعث پیر شدن صورت می‌شود. در عمل تزریق چربی صورت هم معمولا چربی به همین نواحی تزریق می‌شود.

تزریق چربی صورت در واقع یک نوع فیلر دائمی است اما درصد حفظ چربی تزریق شده تقریباً ۶۰ درصد است. تزریق همزمان پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP، که از خون شما برداشت و پردازش شده است، بقای چربی را بهبود می‌بخشد. اما این یک هزینه‌ی اضافی در عمل شما خواهد بود و ممکن است همه‌ی پزشکان، آن را انجام ندهند.

 

تزریق چربی در کدام نواحی صورت انجام می‌شود؟

تزریق چربی صورت با توجه به نیاز صورت به افزایش حجم انجام می‌شود. معمولا نواحی زیر برای تزریق چربی صورت انتخاب می‌شوند:

  • گونه‌ها
  • چین و چروک اطراف چشم
  • پیشانی
  • لب
  • شقیقه‌ها
  • خطوط خنده

 

تزریق چربی به صورت چقدر ماندگاری دارد؟

نتایج تزریق چربی صورت معمولا طولانی‌مدت است و می‌تواند تا سال‌ها دوام داشته باشد. البته در صورتی که افزایش یا کاهش وزن قابل‌توجهی در بدن اتفاق نیافتد. اگر به دستورات پزشک بعد از تزریق توجه کنید و تغییر وزن قابل توجهی نداشته باشید و وزن خود را حفظ کنید، ظاهر جدید شما تا سال‌ها بدون تغییر باقی می‌ماند.

بخوانید  بررسی عطر جیبی زنانه ژک ساف مدل Sweet Love و Night Wish

 

چه کسانی گزینه‌ی مناسبی برای تزریق چربی صورت هستند؟

تغییرات صورت که با افزایش سن رخ می‌دهد را می‌توان در قالب کاهش حجم، افتادگی به سمت پایین مثلا افتادگی زیر چشم‌ها و گونه‌ها و نازک شدن پوست و استخوان‌ها مشاهده کرد. چین و چروک در گردن ایجاد می‌شود، چین‌های اطراف دهان و بینی (خطوط لبخند) عمیق‌تر می‌شوند، لایه های چربی در گونه‌های شما پایین می‌آیند و کوچک می‌شوند و باعث ایجاد پف چشم می‌شوند، لب‌ها حجم خود را از دست می‌دهند و ابروها افتاده می‌شوند. به طور معمول، این مرحله از افزایش سن در اواسط تا اواخر دهه‌ی بیست به‌وضوح آشکار می‌شود. پیوند چربی صورت به‌طور موثری این مشکل کاهش حجم چربی با افزایش سن را برطرف می‌کند.

اگر جوان هستید اما از کانتور سه‌بعدی، برجستگی و شکل ساختارهای خاص صورت مانند گونه‌ها، پیشانی و چانه‌ی خود ناراضی هستید، پیوند چربی صورت ممکن است برای شما مفید باشد.

پس افرادی که به دلیل افزایش سن دچار افتادگی و کاهش حجم در صورت شده‌اند و جوانانی که می‌خواهند فرم صورت خود را تغییر دهند، گزینه‌های مناسبی برای این عمل هستند.

عوارض تزریق چربی به صورت (بلافاصله پس از تزریق)

پس از تزریق ممکن است در مرحله‌ی بهبود، عوارضی مثل مواردی که در ادامه توضیح می‌دهیم تجربه کنید.

  • جراح پلاستیک شما ممکن است برای به حداقل رساندن جذب چربی تازه منتقل شده، مقدار کمی از بوتاکس را به نواحی خاصی تزریق کند. در این صورت، ممکن است متوجه کاهش خفیف در عملکرد عضلات شوید. اما این موقتی است و جراح پلاستیک شما بیش از حد بوتاکس تزریق نمی‌کند که منجر به اختلال عملکرد کامل عضلانی می‌شود.
  • تورم خفیف تا متوسط در صورت، قابل انتظار است.
  • درد و تورم متوسط در ناحیه‌ی لیپوساکشن شده وجود دارد. این درد با داروهای بدون نسخه و تجویزی به‌خوبی کنترل می‌شود.
  • کبودی را در محل لیپوساکشن تجربه خواهید کرد که معمولاً در عرض ۲ تا ۳ هفته برطرف می‌شود.
  • به طور معمول، این روش نیازی به مراجعه به کلینیک برای کشیدن بخیه ندارد.
  • می‌توانید پس از ۳ تا ۷ روز به سر کار بازگردید. این به سطح راحتی شما بستگی دارد.
  • می‌توانید ۲ هفته پس از جراحی شروع به از سرگیری تدریجی فعالیت بدنی کنید.
بخوانید  دیوید بکام تماشگر ویژه بازی ایران - قطر + عکس اختصاصی

آیا تزریق چربی به صورت عوارض دارد؟

عوارض تزریق چربی شکم به صورت

به غیر از مواردی که عنوان کردیم و از عوارض رایج پس از تزریق و طبیعی است، ممکن است مشکلات زیر را هم تجربه کنید که ممکن است برای همه اتفاق نیافتند.

تقریباً ۵۰ تا ۶۰ درصد از حجم اولیه‌ی وارد شده ممکن است از بین برود و ممکن است نیاز به یک تزریق ترمیمی باشد. عوارض جانبی رایج انتقال چربی صورت عبارتند از کبودی و تورم، احساس بی‌حسی یا تغییر حس در نواحی پرشده از چربی. این علائم معمولا موقتی است. خونریزی و عفونت، غیرمعمول است.

علاوه‌بر‌این، اگر کاهش حجم در دو طرف صورت دقیقاً برابر نباشد، احتمال عدم تقارن جزئی وجود دارد. با این حال، اگر به هر چهره، از جمله چهره‌های بسیار جذاب دقت کنید، متوجه خواهید شد که دو طرف صورت دقیقاً متقارن نیستند پس نگران عدم تقارن صورت نباشید.

در نهایت، یک عارضه‌ی بسیار نادر اما جدی برای هر تزریق فیلر صورت (از جمله فیلرهای بدون نسخه)، تزریق داخل عروقی (تزریق در رگ خونی) است که منجر به آمبولی، سکته، کوری یا نکروز پوستی (از دست دادن پوست) می‌شود.

تا به امروز ۹۳ مورد آمبولی در سراسر جهان بر اثر عوارض تزریق چربی در صورت گزارش شده است. مراحلی برای جلوگیری از این امر وجود دارد، اما مهم است که هر کسی که این عمل زیبایی را در نظر می‌گیرد، هر چند خطر آن نادر باشد، از آن آگاه باشد و با دانش کافی در مورد انجام آن تصمیم بگیرد.

  • ۱۰ روش عالی برای افزایش حجم لب بدون جراحی و تزریق ژل

عوارض تزریق چربی به صورت لاغر

تزریق چربی صورت برای صورت‌هایی انجام می‌شود که به دلایل مختلف، بخشی از حجم خود را از دست داده باشند یا از ابتدا لاغر باشند. شکل ابتدایی صورت، تاثیری روی عوارض آن ندارد. در نتیجه اگر صورت لاغری دارید، دچار عارضه‌ی بیشتری نسبت به دیگران نمی‌شوید.

آیا تزریق چربی صورت جایگزین دارد؟

بله، با توجه به افزایش حجم، یکی از جایگزین‌های آن، ایمپلنت صورت است که افزایش حجم مشخصی را در یک مرحله ایجاد می‌کند. با این حال، عیب این روش این است که از بافت چربی بدن خود بیمار استفاده نمی‌شود، درنتیجه تمام خطرات مرتبط با ایمپلنت را به همراه دارد ( مثلا عفونت و احتمال نادرست قرار گرفتن ایمپلنت، هر چند که این احتمال ضعیف است).

بخوانید  دروازه‌بان سابق پرسپولیس: داوید دخیا را به پرسپولیس بیاورید!

جایگزین دیگر، فیلرهای بدون نسخه است. مزیت تزریق چربی صورت، بهبود کیفیت بافت و این حقیقت است که از بافت بدن خود بیمار با ماندگاری بیشتر استفاده می‌شود. اما فیلرهای دیگر ماندگاری این روش را ندارند.

اگر میزان کاهش حجم صورت کم باشد، از روش‌هایی که باعث تقویت کلاژن‌سازی می‌شود برای بهبود وضعیت صورت استفاده می‌شود.

اگر برایتان سوال شده آیا تزریق چربی صورت عوارض دارد و آیا می‌توان از راهکارهای کم‌خطرتر استفاده کرد یا نه، می‌توانید جایگزین‌های زیر را در نظر بگیرید:

اگرپوست صورت شما دچار افتادگی شده، یکی از بهترین جایگزین‌های تزریق چربی، لیفت صورت با نخ است. اگر هم دوست دارید به لب‌های خود حجم بیشتری بدهید، انواع فیلر و ژل لب در کلینیک‌های زیبایی انجام می‌شود. اما فیلر یا ژل لب چیست؟

در این روش زیبایی هم از فیلرهای مختلف برای تزریق حجم در لب‌ها استفاده می‌شود.

 

مزایای تزریق چربی صورت

مزایای تزریق چربی صورت

عوارض تزریق چربی صورت ممکن است شما را از انجام این عمل منصرف کند اما این عمل به هر حال مزایایی هم دارد که باعث شده این روزها یکی از خدمات محبوب در کلینیک‌های زیبایی باشد.

تزریق چربی صورت به بیماران این امکان را می‌دهد که دو مشکل را با یک روش ساده حل کنند. بیماران می‌توانند روی این درمان حساب کنند تا علائم پیری در صورت آن‌ها کاهش پیدا کند و چربی‌های اضافه از بین بروند. در یک جلسه، بیماران موارد زیر را تجربه می‌کنند:

  • از بین رفتن چین و چروک، خطوط ظریف و نواحی فرورفته در صورت
  • افزایش حجم گونه‌ها، لب‌ها و سایر نواحی که دچار کاهش حجم شده‌اند.
  • ایجاد ظاهری جوان‌تر در چهره
  • انتخاب ناحیه‌ی بدن برای برداشتن چربی
  • نتایج طولانی‌مدت نسبت به درمان‌های تزریقی مشابه
  • احتمال کمتری برای ایجاد واکنش آلرژیک

 

در تزریق چربی صورت چه مقدار چربی خارج می‌شود؟

پزشک مربوطه ابتدا برای کانتور و فرم‌دهی صورت برنامه‌ریزی می‌کند و شکل مناسب را با توجه به نیازهای صورت طراحی می‌کند. با توجه به مقدار چربی مورد نیاز، چربی از نواحی اهداکننده جدا می‌شود.

جمع‌بندی

عوارض تزریق چربی صورت یکی از نگرانی‌های رایج برای انجام این عمل زیبایی است. اما این تزریق معمولا نتایج خیره‌کننده و فوری دارد و اگر دچار تغییر وزن نشوید، تا سال‌ها نتایج آن باقی می‌ماند. برای پیشگیری از عوارض تزریق چربی صورت این تزریق را حتما در مراکز تخصصی و زیر نظر متخصص و پزشک مرتبط انجام دهید و در مورد آن تحقیق کنید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: Topdoctors, Med.stanford

منبع

مطالب مرتبط

مطالب تصادفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *